Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@21:42:45 GMT

کاربرد رابیتس در ساختمان سازی

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۶۴۷۰

کاربرد رابیتس در ساختمان سازی

در صنعت ساختمان‌سازی، استفاده‌های مختلفی از رابیتس می‌شود. برای اینکه در دیوارها و سقف‌های کاذب بتوان نورپردازی یا طرح‌های مشبک و متنوع ایجاد کرد، رابیتس یک گزینه مناسب است. همچنین برای گچ‌بری و گچ‌کاری، پوشش برای آرماتور و تیرآهن، ساخت سقف‌های شیروانی، عملیات ترمیمی و بسیاری موارد دیگر از رابیتس استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در صنعت ساختمان‌، رابیتس بهتر است یا کناف؟ در اینجا تلاش می‌کنیم، کاربرد رابیتس در ساختمان سازی را به طور کامل توضیح دهیم تا با مزایای آن آشنا شوید و بتوانید تصمیم‌گیری بهتری در این زمینه داشته باشید. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

رابیتس چیست؟

قبل از اینکه به موضوع کاربرد رابیتس بپردازیم، بهتر است کمی بیشتر با رابیتس آشنا شوید. رابیتس یک ورق فلزی مشبک است که از ورق گالوانیزه گرم تولید می‌شود و ضخامتی بین ۲۵ صدم تا نیم میلی‌متر دارد. رابیتس بیشتر در صنعت ساختمان کاربرد دارد و از آن برای پیوستگی مطلوب‌تر و یکپارچه‌تر سطوحی مثل دیوار و سقف استفاده می‌شود. همچنین از کاربردهای دیگر آن می‌توان به پوشش تاسیسات اشاره کرد. شبکه‌های رابیتس به طور معمول در زیر سطح قرار می‌گیرند و به همین دلیل پس از اتمام مراحل اجرا، قابل رویت نیستند. به دلیل اینکه محل قرارگیری آن‌ها ممکن است در معرض رطوبت و خوردگی قرار داشته باشد، برای ساخت رابیتس از ورق‌های گالوانیزه روی‌اندود استفاده می‌شود تا در برابر این عوامل آسیب‌زا مقاوم باشند.

کاربرد رابیتس در ساختمان سازی چیست؟

صنعت ساختمان رابیتس کاربردهای متنوعی دارد. این ورقه گالوانیزه مشبک به دلیل داشتن مقاومت بالا می‌تواند نقش یک المان تقویتی را در قسمت‌های مختلف ساختمان ایفا کند. چند کاربرد رابیتس در صنعت ساختمان به شرح زیر است:

اجرای گچ‌کاری و گچ‌بری در طرح‌ها و سبک‌های متنوع اجرای دکوراسیون داخلی نصب پلاستر ترمیم دیوارهای ترک‌خورده اجرای سقف کاذب پوشش بتن‌های سیمانی پوشش تیرآهن و آرماتور پوشش تاسیسات

در ادامه در مورد کاربرد رابیتس برای سقف کاذب، دیوار و دکوراسیون داخلی و تاسیسات صحبت می‌کنیم.

کاربرد رابیتس در ساختمان سازی برای سقف کاذب

سقف کاذب رابیتس در ساختمان‌سازی کاربرد زیادی دارد. سقف یکی از پراهمیت‌ترین قسمت‌های ساختمان را تشکیل می‌دهد. از این رو باید به بهترین شکل ممکن اجرا شود. در ساختمان‌هایی که نیاز به سقف کاذب دارند، سقف کاذب رابیتس، یگ گزینه مناسب است اما در مدت زمان طولانی‌تری اجرا می‌شود. برای همین بهتر است، تکمیل سقف در اولویت قرار گیرد. البته سقف کاذب رابیتس از کیفیت بالایی برخوردار است و موجب بهبود نتیجه کار می‌شود.

از اجزای تشکیل‌دهنده سقف کاذب رابیتس می‌توان به رابیتس گالوانیزه، میلگرد و سیم مفتول اشاره کرد. این اجزا در کنار هم قرار می‌گیرند تا بتوانند سقفی زیبا و یکپارچه را ایجاد کنند. این نوع سقف تاثیر زیادی در افزایش بهره‌وری ساختمان دارد و دارای استحکام بالایی است. نکات مهمی که در اجرای سقف کاذب رابیتس باید مد نظر قرار داد به شرح زیر است:

نحوه قرارگیری میلگرد به شکل عمودی است تا بتواند رابیتس را به صورت ثابت نگه دارد. همچنین تعدادی میلگرد نیز به شکل افقی قرار داده می‌شوند تا میلگردهای عمودی را ثابت نگه دارند. در انتها با استفاده از سیم مفتول، میلگردها و رابیتس‌ها ثابت می‌شوند. کاربرد رابیتس در دیوار و دکوراسیون داخلی

دیگر کاربرد رابیتس در ساختمان، دیوار و دکوراسیون داخلی است. به دلیل ویژگی منحصربفرد این محصول که از ایجاد ترک و شکاف در دیوار جلوگیری می‌کند، برای آن یک انتخاب ایده‌آل است. رابیتس موجب می‌شود که اجزای مختلف دیوار به صورت یکپارچه به یکدیگر متصل شوند. همچنین این المان یکی از گزینه‌های مناسب برای تغییر دکوراسیون در خانه به شمار می‌آید. بنابراین اگر قصد دارید دکوراسیون خانه خود را عوض کنید، پیشنهاد می‌کنیم از رابیتس برای این کار بهره بگیرید. زیرا استفاده از این محصول گالوانیزه موجب می‌شود تا زیباسازی دکوراسیون، بهتر و راحت‌تر انجام شود. از رابیتس می‌توان برای هم‌سطح شدن دیوار استفاده کرد. علاوه بر این به دلیل اینکه ساختاری پیوسته ایجاد می‌کند، موجب می‌شود که دیوارها دچار ترک‌خوردگی نشوند.

کاربرد رابیتس در پوشش تاسیسات

از رابیتس می‌توان برای پوشش تاسیسات و لوله‌ها نیز استفاده کرد. این کاربرد رابیتس در ساختمان سازی، مقاومت این تاسیسات را افزایش می‌دهد و سبب زیبایی نمای آن‌ها می‌شود. زیرا تاسیسات معمولا ظاهر زیبایی برای ساختمان ایجاد نمی‌کنند، از این رو با استفاده از رابیتس می‌توان این نقطه ضعف را برطرف کرد.

مزایا و معایب کاربرد رابیتس در ساختمان سازی

هر نوع مصالحی که در ساختمان استفاده می‌شود، دارای مزایا و معایبی است. استفاده از رابیتس در ساختمان سازی نیز نقاط ضعف و قوت منحصربفرد خود را دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مزایای رابیتس قابلیت تحمل وزن‌های بالا را دارد با توجه به ساختار شبکه‌ای و روی‌اندودی که دارد، دارای طول عمر نسبتا بالایی است قابلیت اجرای سفارشی با طرح‌های دلخواه را دارد در صورت آسیب دیدن به راحتی تعمیر می‌شود اقلام مورد نیاز آن در دسترس است سطحی یکنواخت و منسجم ایجاد می‌کند معایب رابیتس وقت‌گیر است و سرعت اجرای نسبتا پایینی دارد مصرف گچ آن بالاست و بنابراین هزینه زیادتری دارد در مقایسه با روش‌های دیگر، وزن سازه آن زیاد است خاصیت ضد صدا و آکوستیک ندارد برای آن از میلگردهای جوش‌ناپذیر استفاده می‌شود دستمزد گچ‌کاری آن بالاست انواع رابیتس

همانند سایر مصالح ساختمانی، رابیتس‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند که این تقسیم‌بندی بر اساس ستون، وزن و چشمه است. در ادامه درباره هرکدام توضیحاتی را ارائه می‌دهیم.

انواع رابیتس بر اساس ستون

رابیتس‌ها بر اساس نحوه مصرفشان، در ستون‌های مختلفی تولید می‌شوند. در ایران، متداول‌ترین نوع رابیتس، رابیتس‌های ۹ ستونه، ۱۱ ستونه و ۱۳ ستونه هستند که هر یک از آن‌ها در صنعت ساختمان کاربرد متفاوتی دارند. در این بین، رابیتس ۱۳ ستونه در مقایسه با دیگران، کیفیت بهتری دارد، البته قیمت آن نیز گران‌تر است. لازم به ذکر است که در کشورهای دیگر، رابیتس ۱۷ ستونه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما در ایران اینگونه نیست.

انواع رابیتس بر اساس وزن

وزن رابیتس‌ها با توجه به اینکه از ورق‌های گالوانیزه با ضخامت‌های مختلف ساخته می‌شوند، با یکدیگر متفاوت است. به زبان ساده می‌توان گفت که معیار تعیین وزن رابیتس‌ها، ضخامت ورق آن‌هاست. آن‌ها بر اساس وزن به چهار دسته سبک، نیمه سبک، سنگین و نیمه سنگین دسته‌بندی می‌شوند که همانطور که مشخص است، رابیتس سبک دارای پایین‌ترین قیمت و رابیتس فوق سنگین با همان ابعاد، دارای بیشترین قیمت است.

انواع رابیتس بر اساس چشمه

به روزنه‌های بین ستون‌های رابیتس، چشمه می‌گویند که یکی از معیارهای دسته‌بندی آن است. چشمه‌ها ممکن است دارای اشکال مختلفی از جمله لوزی، متوازی‌الاضلاع و مربع باشند که در ایران متداول‌ترین آن متوازی‌الاضلاع است. رابیتس‌هایی که در بازار ایران وجود دارد، دو یا سه چشمه‌ای هستند و وظیفه جذب انرژی را بر عهده دارند. اندازه چشمه نباید خیلی کوچک باشد تا در برابر جذب انرژی مقاومت کند و نباید خیلی بزرگ باشد که موجب هدررفت انرژی شود.

کلام آخر

رابیتس‌ها یکی از مصالح ساختمانی هستند که از ورق‌های گالوانیزه تولید می‌شوند و ساختاری مشبک دارند. نقش رابیتس‌ها نقش یک المان تقویتی است که می‌تواند کاربردهای مختلفی مانند ساخت سقف کاذب و مقاوم‌سازی دیوارها در ساختمان‌سازی داشته باشد. اگر قصد استفاده از رابیتس در ساختمان خود را دارید، توصیه می‌کنیم نوع باکیفیت آن را انتخاب کنید که ماندگاری و دوام بیشتری داشته باشد.

کد خبر 1623612

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دکوراسیون داخلی صنعت ساختمان استفاده می شود پوشش تاسیسات رابیتس ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمن‌های علمی تاکید کرد: ما در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ جلسات متعددی با شورای انجمن‌ها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری می‌کردیم و مشکلات حل می‌شد. به طوری‌که در این سال‌ها سفر‌های زیادی برای بسیار از گروه‌های دانشجویی به کشور‌هایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار می‌کردیم و دانشجویان ما بهترین رتبه‌ها را کسب می‌کردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزه‌ها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.

وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمار‌هایی که مشاهده می‌کردم دانشجویان انجمن‌های علمی دانشکده‌های مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکده‌های ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمن‌های علمی دانشجویان به راحتی تسهیل می‌شود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.

رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد می‌توانند هم برای انجام بازدید‌های علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمن‌های دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمن‌های علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد می‌کند. براین اساس دانشکده‌ها و انجمن‌هایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک می‌کنیم.

وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمن‌های علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک می‌کنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخص‌های پیشرفت علمی به شمار می‌رود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.

رهایی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌ها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.

وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامه‌های آموزشی تمامی رشته‌ها برگزار می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی یکی از برنامه‌های جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف بیشتر می‌یابد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزه‌ای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدید‌های انجمن‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدید‌ها فراهم شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.
رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینه‌های خوب همکاری با اتحادیه‌های نساجی شکل گرفته و آنها آماده همکاری با دانشگاه در زمینه‌های مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال ۸۸ تا ۹۰ ما برنامه‌ای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار می‌کردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح می‌شد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیب‌هایی نظیر افت تحصیلی نشوند.

رهایی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناور‌ها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیس‌های موفق به شمار می‌رود؛ بنابراین دانشجویان و انجمن‌های علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیت‌های علمی کنند.

وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده‌های مختلفی داریم که در کنار دانشکده‌ها قرار دارند. این پژوهشکده‌ها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژه‌های زیادی دریافت کردند که لازم است انجمن‌های علمی ما با این پژوهشکده‌ها ارتباط بگیرند.

رهایی همچنین بر تقویت بازدید‌های صنعتی انجمن‌های علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینه‌های این بازدید‌ها را نیز متقبل شوند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکده‌ها موظف هستند بخشی از درآمد‌های خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکده‌ها باید با انجمن‌های علمی همکاری جدی‌تر برگزار کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • مانیتور جدید ال‌جی کاربرد پزشکی دارد
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • کاربرد انواع ریسه ال ای دی در دکوراسیون داخلی
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه